2022. gada tendencēs ir futūristiskas un kosmiskas rotas ar raksturu baltos un melnos toņos. Īpaši populāras rotas ar melno oniksu, dzelteno citrīnu un no keramikas. Piedāvājam apskatīt GRENARDI rotu ekspertu izlasi ar rotām, kas būs īpaši aktuālas šajā gadā!

Futūristiskas rotas

Futūristiskas, kosmiskas un dinamiskas rotas ar raksturu ir šī gada aktualitāte numur viens! Rotu dizaina dinamika redzama robustās, agresīvās rotu formās. Futūrisma kustības vērtības ir spēks un dinamika, tāpēc par futūristisku var tik saukts tikai tāds dizains, kas minētās vērtības iemieso. 

Rotas ar melno oniksu

Melnās krāsas izvēle rotaslietās rada izsmalcināta un pabeigta tēla iespaidu. Šī ir krāsa, kura nekad neiziet no modes, tāpēc rotas melnos toņos piestāvēs jebkuram apģērbam un iederēsies gan ikdienā, gan svētkos. Melns nes spēcīgu, pašpārliecinātu un pievilcīgu enerģiju. 

Rotas ar dzelteno citrīnu

Akmens nosaukums radies no franču vārda “citron“, kas tulkojumā nozīmē – dzeltens. Citrīns pieejams dažādos toņos – no bāli dzeltenai līdz zeltaini brūnai. Tiek uzskatīts, ka šis akmens ir īsts enerģijas lādiņš, kas veicina prieku un entuziasmu. 

Keramikas rotas

Keramikas rotaslietas ir pēdējo gadu viena no aktuālākajām juvelierizstrādājumu modes tendencēm, kas apvieno dabiskos un augstāko tehnoloģiju materiālus. Keramika kombinācijā ar zeltu un briljantiem rada izsmalcinātu vienkāršību elegantajās, bet uzmanību piesaistošajās rotās. Rotaslietās izmantotā keramika tiek speciāli cietināta, lai rotas būtu izturīgas un ilgi valkājamas. 

Rotas ar 2022. gada akmeni – prazeolītu

Prazeolīts ir pazīstams kā zaļais kvarcs. Akmens dabā ir ļoti reti sastopams un, pateicoties tā retajai nokrāsai, to īpaši iecienījuši juvelieri. Unikālā zaļā krāsa rodas, karsējot violeto ametistu. Dabiskā veidā krāsa veidojas saules gaismas ietekmē, mākslīgā veidā – karsējot laboratorijās. Tiek uzskatīts, ka akmens simbolizē pārpilnību un labklājību, kā arī veicina dzīvošanu tieši šim mirklim. 

Rotas baltos toņos

Baltā ir elegances krāsa, tāpēc rotas baltos toņos piestāv praktiski visam – gan askētiski klasiskam, gan arī rotaļīgi vasarīgam tēlam. Rotaslietās vispieejamākie baltās krāsas akmeņi ir pērles un baltais ahāts.